Genel

Çok Modlu Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Bir ürünün veya malın ulaşması aşamasında, birden fazla taşıma yönteminin kullanılması çok modlu taşımacılık ya da multimodal taşımacılık olarak adlandırılır. Coğrafi konum, çevresel şartlar veya ülke koşulları nedeniyle çok modlu taşımacılık sıkça kullanılan taşıma yöntemlerinden biridir. Birbirine entegre bir sistemle taşınmaya el veren bu mod, taşımacılık türleri arasındaki transferin de kolaylaşmasına olanak tanımıştır. Bunun yanı sıra lojistiğin gelişmesi için de çok modlu taşımacılık son derece önemlidir.

Özellikle dökme kargoların taşınması sırasında çokça tercih edilen multimodal taşımacılık; maliyet, zaman ve çevresel etkilerin koşullara göre tasarlanmasını sağlar. Çok modlu taşımacılığa benzer ancak bir o kadar da farklı bir taşımacılık türü de intermodal taşımacılıktır.

Intermodal taşımacılık, her bir taşıma yoluna ve taşıyıcıya ayrı ayrı belgeler hazırlanarak ve kapların değil, konteyner gibi yapıların aktarılmasıyla gerçekleşen taşıma modelidir. Sürdürülebilir taşımacılığın bir halkası olan bu modelde, eşyanın kendisi ellenmeden taşıma yapılır.

Çok Modlu Taşımacılık Özellikleri

  • Çok modlu taşımacılık, çevre dostu taşımacılık örneklerinden biridir.
  • Yükleme, taşıma ve boşaltma esnasında bir düzenin söz konusu olması, sürecin daha kolay yönetilebilir ve takip edilebilir hale gelmesine yardımcı olur.
  • Birden fazla taşımacılık türünün kullanılması sistemlerin gelişmesine yardımcı olur.
  • Tek bir yol yanı sıra, birden fazla modelin kullanılması kargoların varış sürecini hızlandırır.

Hava Kargo ve Çok Modlu Taşımacılık

Gelişen kargo ve lojistik sektörünün, en önemli parçalarından biri olan hava kargo çok modlu taşımacılık sistemine entegre olmuş önemli bir yapıdır. Uçak kargo, normal taşıma sistemlerinde olduğu gibi, çok modlu taşımacılık içerisinde de bir dizi avantajı beraberinde getirir. Bu avantajların başında; hava kargonun hızlı bir ulaşım türü olmasıdır. Deniz ve kara yoluyla ayları bulan kargo hizmetleri, hava kargoyla çok daha kısa süre içerisinde alıcısına ulaşabilir. Bu da uzun süreçler içerisinde yaşanan; kırılma, kaybolma gibi güvenliği tehdit eden durumların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Hava kargonun güvenliğiyle ilgili aklınıza takılan diğer sorular için “Hava Kargo Güvenilir Mi? Yurt Dışı Kargomun Güvenliğini Nasıl Sağlarım?” başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Çok modlu taşımacılık içerisinde hava kargonun tercih edilmesi aynı zamanda çok daha geniş bir pazar ağına ulaşmanıza olanak tanır. Nasıl mı? Günümüzde hızla gelişen ve dünyanın her bir bölgesinde geçerli olan havacılık sistemleri; karayolu ile girilemeyen, denize çevresi olmayan ülkelerin ulaşılabilir hale gelmesine yardımcı olur. Daha geniş bir bölgeye ulaşmanız da daha çok insana ulaşabilmeniz demektir. Hava kargonun ülkeler arasında doğrudan bir köprü görevi görmesi, siyasi olumsuzluklardan da en az etkilenmesine olanak tanır. Bu da hava kargo sektörünün kesintisiz bir şekilde hizmet sağlaması demektir.

Siz de  kargolarınızı çok modlu taşımacılık sistemine entegre uçak kargolar ile taşımak; alıcılarınıza en hızlı şekilde ulaşmak için TR Freightline ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir