Genel

Avustralya’ya Kargo Nasıl Gönderilir?

Türkiye ile Avustralya arasındaki ticaret her geçen gün gelişim gösterirken; hava kargo terimi de günden güne önemini artırıyor. Türkiye’deki pazarın çeşitlenmesine büyük katkı sağlayan Avustralya, enerji ve gıda sektöründeki önemli ihracatçılardan biridir. Maden, demir, doğal gaz ve yenilenebilir enerji kaynakları bakımından zengin bir yelpazesi olan Avustralya, ithalatta da Türkiye ile yakın ilişkilere sahiptir. 1.000.000 dolardan fazla bir ithalat hacmine sahip olan Avustralya’nın ithalatında sebze ve meyve de baş kategorilerden biridir. Gerek ihracatta, gerekse ithalatta yer alan bu ürünler, karşılıklı ticarete olanak tanıyan ülkelerin iki farklı kutupta bulunması ve mesafenin çok uzun olmasından kaynaklı hava kargo aracılığıyla taşınır.

Avustralya’ya Hava Kargo Nasıl Gönderilir?

Avustralya ile Türkiye arasındaki mesafe yaklaşık olarak 12.500 kilometredir. Hava kargoyla bile 14 saati bulan bu taşıma süresi, deniz ve karayolu gibi ulaşım türleriyle haftaları hatta ayları bulabilmektedir. Ancak Avustralya kargolarında en çok tercih edilen navlun yöntemi olan uçak kargoyla gönderilerinizi maksimum 72 saat kadarlık bir zaman diliminde alıcısına ulaştırabilirsiniz. Bu sayede kargolarınızı bozulmadan, çürümeden, zarar görmesini engelleyerek; hava kargonun sunmuş olduğu taşıma avantajlarıyla kolayca alıcısına ulaştırırsınız.

Avustralya kargo ücretinin hesaplanmasıysa göndereceğiniz kargonun hacmine göre değişkenlik gösterir. Hacimsel ağırlık esas alınarak hesaplanan hava kargo hacim hesaplamayla ilgili daha detaylı bilgiye “Hava Kargo Hacim Hesaplama Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. Kargonuzun hacmini hesapladıktan sonraysa size uygun olduğunu düşündüğüz firmalardan gelen teklifleri değerlendirebilirsiniz.

Avustralya Kargolarınızda Neden Hava Kargo Tercih Etmelisiniz?

1- Hava kargo, ürünlerinizin taşınma koşullarına uygundur.

Özel kargolar, özel taşınma koşullarına sahiptir. Bozulabilir gıda ürünleri soğuk zincir kargoyla taşınabilecekken; tehlikeli madde içeren kimyasal madde kargoları özel ambalajlama ve etiketlemelerle taşınmalıdır. Karayolu ve deniz taşımacılığı, bu şartlara pek fazla imkan sunmazken; hava kargo butik bir hizmet olması nedeniyle kargonuzun zarar görmeyeceği bir şekilde taşınma koşulu sunar. Bu da hem alıcıların hem de tedarik zincirinde yer alan tüm kişilerin maddi olarak herhangi bir zarar görmesini engeller.

2- Hava kargo, güvenilirdir.

Hava kargo, tüm navlun sistemleri içerisinde en güvenilir sayılan taşıma yöntemlerinden biridir. Bunun en büyük sebeplerinden biriyse uçak kazalarının, deniz ve karayolu kazalarına oranla çok daha az olması ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi bozulmayı önleyen tedbirlerin alınmasıdır. Bürokratik ve diplomatik sıkıntılardan da en az etkilenen taşıma yöntemi olan uçak kargo, teslimatınızın güvenle teslim edilmesine olanak sağlar.

3- Hava kargo daha geniş bir pazar ağına ulaşmanıza olanak tanır.

Dünyanın geneline yayılmış havaalanı varlığı, deniz ve kara ulaşımının yetersiz kaldığı noktalarda alıcılarınıza ulaşmanızı sağlar. Bu, aynı zamanda daha geniş bir kitleyle de buluşmanızı ve dünyanın her bir köşesinden yeni insanları hedef kitlenize katmanıza olanak tanır.

Siz de Avustralya hava kargolarınızda güvenilir bir havayolu firması arayışındaysanız; TR Freight & Logistics ile tanışabilirsiniz! TR Freightline güvencesiyle; Sydney hava kargo, Melbourne hava kargo gönderilerinizi kolayca alıcısına ulaştırabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir