Genel

Canlı Organ, İlik Ve Kök Hücre Kargoları’nda Dikkat Edilen Hususlar

Günümüz hava kargo trafiğinde, sağlık sektörüne hizmet eden canlı organ, ilik ve kök hücre kargoları son derece ön planda. Sağlık sektöründeki dinamik gelişim ve hızlı teknoloji sistemlerininse etkisi aşikar. Özel kargo sınıfında yer alan bu kargolar, öncelikli kargo olmakla birlikte özel taşıma sistemlerine sahip kargolardır. Büyük hassasiyet gerektiren bu organ kargoları, oldukça değerli olduğundan çalınma ve kaçırılma gibi risklere karşı da korunur. Bu tür kargolar, kalkıştan kısa bir süre önce kabul edilir. Herhangi bir risk durumuna karşı, en son yüklenerek ilk kurtarılabilecek sınıf içerisinde yer alır.

Canlı Organ, İlik Ve Kök Hücrelerin Hava Kargo İle Gönderimi

Canlı organ, ilik ve kök hücre kargoları, standart ve özel etiketlenmiş ambalajlar ile taşınır. Paket, taşıma boyunca açılamayacak şekilde dizayn edilir. Güvenlik bandajlarıyla kargonun emniyeti artırılır. Ve aynı zamanda yetkili kişiler, kargonun içerisinde tehlikeli madde olmadığına dair beyanda bulunmakla yükümlüdür. Canlı organ kaplarında;

  • “ Dikkat organ/ doku taşıma kabı”
  • “Dikkat X-ray cihazı ve metal kapı dedektöründen durdurulmadan geçirilir”

İşaretlemeleri bulunur. Kaplar, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kişiler tarafından taşınır. Aynı zamanda bu kişiler gerekli belgeleri de yanında bulundurma zorunluluğuna sahiptir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yönetmelikte belirttiği kurallar doğrultusunda, bu kargolar kabinde taşınmalı ve bütün uçak personellerin kontrolü altında tutulmalıdır.

Canlı Organ, İlik Ve Kök Hücre Kargoları İçin Alınan Tedbirler Nelerdir?

  • Kargoların uçağa bindirilmesinden, alıcısına ulaşıncaya dek geçen vakitte sağlık görevlileri yanı sıra, güvenlik uzmanları yer alır. Operasyon, havayolunun yetkili güvenlik uzmanları tarafından yönetilir. Hava kargo sürecinde alınan diğer önlemleri incelemek ve detaylı bilgiye sahip olmak için “Hava Kargo Güvenilir Mi? Yurtdışı Kargomun Güvenliğini Nasıl Sağlarım?“ yazısını ziyaret edebilirsiniz.
  • Organların bulunması gereken stabil sıcaklık değerleri, sağlanır. Bozulmayacağı, basınç etkisiyle zarar görmeyeceği ortam ve kaplarda saklanarak gönderimi yapılır.

Canlı Organ Kargoları Zamanla Yarışıyor

Kritik bir taşınma sürecine sahip canlı organ kargoları, en kısa sürede alıcısına ulaşmak zorundadır. Zamanla yarışan bu kargolar için en doğru taşıma şekli, hava kargodur. 7/24 hizmet sağlayan hava kargo firmaları ile özel kargolar sorunsuz bir şekilde teslim edilebilir. Deniz yolu ve kara yolu seçenekleri, bu kargoların taşınması için uygun değildir. Gerek uçak kargonun hızlı olması, gerekse taşınma koşullarının daha butik ve özenli olması, oldukça önemli bir tercih sebebidir.

Kargoların zarar görmeden güvenle alıcısına ulaşması için hava kargo seçeneklerini keşfedin! “Kısa zamanda hatasız uygulama” prensiplerimizle TR Freight & Logistics olarak tüm özel kargo gönderimi sürecinizde yanınızdayız! Uzman ekibimiz ve gelişmiş hizmetlerimizle tanışmak için bizimle iletişime geçin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *