Genel

Hava Kargo Pazarının Gelişimini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Hava kargo pazarının gelişimini etkileyen birçok faktör vardır. Örneğin, 2009 yılında küresel mali kriz hava kargo pazarını sert bir şekilde vurdu. Bu krizle birlikte tüketiciler harcamalarını azalttı, ithalatçılar kemerlerini sıktı, sipariş modelleri değişti ve işletmeler havadan uzaklaşıp deniz taşımacılığına döndüler.

Bu zor dönemlerden sonra, hava kargo taşımacılığı bir kez daha yüksek talep gördü. Bu da yılın belirli zamanlarında yeterli kapasiteye erişimin giderek daha da zorlaşmasına sebep oldu. Bu eğilim, hava taşımacılığı kapasitesini ve aradaki nakliyeci davranışını bir kez daha etkiledi.

Hava Kargo Pazarının Gelişimini Etkileyen Faktörler

1. Kapasite

Diğer taşıma türlerine kıyasla sınırlı sayıda tarifeli yük uçağı olması ve yolcu taşıyan uçak türlerinin kargo kapasitesini düşürdüğü kesinlikle doğrudur. Fakat birçok taşıma türünde hizmet sunan ve bir hava kargo taşımacılığı sağlayıcısı olan TR Freight & Logistics, yıl boyunca kapasite sunan çoklu taşıyıcılarla güçlü ilişkiler kurduğu için her zaman yanınızdadır. Yıl boyu maksimum miktarda sunulan kapasiteyle, planlanan hava kargo beklentileri ve tedarik zincirlerindeki aksaklıkları en aza indirmenize yardımcı olur.

2.Yoğun sezonlar

Eylül ve Ekim aylarında başlayan yoğun tatil dönemleri hava kargoyu daha fazla etkiler. Böyle zamanlarda hem deniz hem de hava yük akışlarındaki artış, özellikle önceden yeterince planlanmamış nakliyeleri önemli ölçüde etkiler. İleriye dönük planlama, bu dönemlerde daha yüksek maliyetler ödemeye maruz kalmanızı bir şekilde sınırlayabilir, ancak daha da önemlisi, güvenilir kalkışlar ve varışlar, tedarik zincirinizin tutarlı performansını devam ettirmenizi sağlar.

3.Konsolidasyon

Hava taşımacılığı konsolidasyonu, maliyetleri sabit tutmanın başka bir yoludur. Konsolidasyonun avantajları çok fazladır. Örneğin, ayarlanmış uçuş planlaması tedarik zincirinizde tutarlılık sağlar. Daha büyük, son dakika rezervasyonları yerine daha küçük ve daha düzenli sevkiyatlar, zamanla hava kargo harcamalarının azaltılmasına yardımcı olur. Daha küçük, düzenli sevkiyatlar ayrıca daha uzun süreler boyunca daha düşük maliyetle daha üstün hizmet seviyelerine erişim sağlar.

Tabii ki, piyasalar ve kapasite değiştikçe her zaman daha fazla şey bilmek gerekir. İşte bu noktada TR Freight & Logistics olarak devreye giriyoruz. Müşterilerimizle birlikte yıl boyunca yüksek seviyede tahmin ve zaman planlaması sağlamak için çalışıyoruz. Bu, daha yoğun zamanlarda daha büyük gönderiler için fiyat şokunu önlemeye yardımcı oluyor.

Bu ve diğer fikirler, şirketlerin hava taşımacılığı stratejilerini daha etkili bir şekilde planlamalarına ve herhangi bir piyasa koşulunda oynak oranları en aza indirmelerine yardımcı olur.

Siz de bir sonraki hava kargo taşımacılığınız için herhangi bir sorun yaşamadan güvenli bir şekilde nakliyat yapmak isterseniz, daha fazla bilgi edinmek veya uzman ekibimize danışmak için bugün TR Freight & Logistics ile iletişime geçin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *