Genel

Hava Yolu Taşımacılıklarında Kargo Takibi Mümkün Mü?

Taşımacılık yöntemleri arasında en sık kullanılan navlun yöntemlerinden biri olan hava kargo, kargolarınızın alıcısına güvenle ve hızla ulaşmasına olanak tanıyan taşımacılık yöntemlerinden biridir. En büyük rekabet avantajını hızıyla yakalayan uçak kargo, sunduğu maliyet avantajları ve güvenilirliğiyle de ön plana çıkmaktadır. Özellikle son on yılda hızlı bir ivmeyle büyüyen hava kargo sektöründe en merak edilen sorulardan biri de “hava kargo güvenilir midir?” sorusu yanı sıra “hava kargo takip edilebilir mi?” sorusudur.

Hava Kargo Güvenilir Mi?

Hava kargo, deniz ve karayolu taşımacılığına göre kaza, hırsızlık gibi risklerin daha az bulunduğu bir taşımacılık türüdür. Bunun yanı sıra elleçleme ve yükleme sırasında gösterilen özen, kargoların zarar görme olasılığını da minimize eder. Tüm bu sonuçlar değerlendirildiğindeyse, hava kargo taşımacılığının güvenilir bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra havayolunda ve havayolu kargo yükleme alanlarında alınan üstün emniyet önlemlerinin de bulunması, hava kargonun güvenilirliğini artırmaktadır.

Hava kargo, aynı zamanda taşıyacağınız yükün niteliğine ve niceliğine göre de önlemler alır. Örneğin bozulabilir kargolar için soğuk zincir kargo tercih edilebilecekken; tekstil ürünleri taşımacılığı için farklı bir yöntem tercih edilebilir. Tekstil ürünleriniz için tercih edilebilecek taşıma yöntemlerini “Tekstil Ürün Taşımacılığı Nedir? Hava Kargo İle Nasıl Yapılır?” yazımızdan inceleyebilirsiniz. Sonuç olarak, kargonuzun sınıfı ne olursa olsun; hava kargo kargo türünüze en uygun taşıma yöntemlerinin uygulanmasını sağlar.

Hava Kargo Takip Edilebilir Mi?

İthalat ve ihracatta, kargo takibi en önemli unsurlardan biridir. Özellikle airwaybill ya da ara konşimento ile ödenen kargolarda zaman bilinmesi gereken parametrelerden biridir. Hava kargo da, deniz ve karayolu kargolarında olduğu gibi takip edilebilir bir kargo türüdür. Çok modlu taşımacılıkta da sıkça kullanılan uçak kargolar, takip edilebilir olmasıyla alıcı ve göndericinin güvenini pekiştirir.

Uçak kargoların güncel durumlarıyla ilgili bilgi, 7/24 havayolu firmaları tarafından verilir. Bunun yanı sıra hava kargo takibini çeşitli uygulamalar üzerinden de sağlayabilirsiniz. Konşimento numaralarınızı da sorgulayarak; kargonuzun taşındığı uçak firmasından bilgi alabilirsiniz.

Kargo Takibi Neden Önemlidir?

  • Kargo takibi, kargonuzun güvenliğini sağlamanız ve alıcısına sorunsuz ulaştırmanız için gereklidir.
  • İthalat veya ihracat sürecinde aksama yaşanmaması ya da sürecin daha doğru ilerleyebilmesi için müşterilerin net verilerle bilgilendirilmesi gerekir. Hava kargo takip sistemiyle, alıcılar en güncel verilerle bilgilendirilebilir.
  • Müşteri memnuniyetinizin artması ve işletmenizin büyüyebilmesi için gönderilerinizin zamanında ulaşması gerekir. Ancak ulaşım ile ilgili zaman zaman tüm taşıma yöntemlerinde sorunlar çıkabilir. Bu tarz durumlarda da müşterilerin bilgilendirilmesi gerekir. Hava kargo takibiyle ve bilgilendirilmeleriyle bu mümkündür.

Siz de alanında uzman kadrosuyla hizmet veren; ulusal ve uluslararası taşımacılıkta bir marka olan TR Freight & Logistics ile kargolarınızı sorunsuz bir şekilde alıcısına ulaştırabilirsiniz. 7/24 sizin için hizmet sunan ekibimizle kargonuzu takip edebilir, kargonuzla ilgili son gelişmelerden güncel olarak haberdar olabilirsiniz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *