Genel

Yurt Dışına Nasıl Satış Yapılır? Hava Kargo ile Toptan Ürün Gönderilebilir Mi?

Diğer ülkelerden düşük maliyetli malları ithal etmek veya kendi ürettiğiniz ürünleri satmak, işletmenizi çok karlı bir hale getirebilir. İlk bakışta süreci karmaşık ve riskli olarak görebilirsiniz, ancak temel bilgileri öğrendikten sonra, aslında sürecin sandığınız kadar zor olmadığını göreceksiniz.

Şimdi adım adım ‘Yurtdışına nasıl satış yapılır?’ temel düzeyde bu bilgileri inceleyelim:

1. Yurtdışı Pazarlarınızı Seçin

Uluslararası alanda genişlemenin ilk adımı, genişlemek istediğiniz ülke veya bölgeyi belirlemektir. Bu kararları büyük ölçüde kültüre, ekonomiye, politik durumlara, piyasa riskine ve mal ve hizmetleriniz için potansiyel müşterilerin bulunduğu yere göre almanız gerekir. Biraz zaman ve araştırma yaparak hangi konuma genişleyeceğinizi seçmek kolaydır. Nerede genişleyeceğinize karar verirken düşünmeniz gereken önemli detaylar aşağıdaki gibidir:

  2. Pazar Araştırması Yapın

  • Siparişlerin web sitenizde hangi konumdan geldiğini belirleyin
  • Kültür ve dil farklılıklarını göz önünde bulundurun
  • Ülkenin veya bölgenin ekonomik ve siyasi politikasını anlayın
  • Ürünlerinizde ticari engellere takılıp takılmayacağını öğrenin
  • Yurtdışına satış yapma olasılığınız, önceden ne kadar pazar araştırması yaptığınıza bağlı olarak artacaktır. Pazar araştırması, ürünlerinizin nerede satılacağını, farklı pazar segmentlerini, rakiplerinizin olup olmayacağını ve ürününüzü pazar için nasıl fiyatlandıracağınızı ele almanıza yardımcı olur.

3. İhracat Stratejisi Geliştirin

Ticari hedeflerinizi, bu genişlemeyi finanse etme planınızı ve ürünlerinizi yurtdışına nasıl satmayı planladığınızı açıklayan bir ihracat planı oluşturursanız, yurtdışı satış beklentileriniz için size yardımcı olacaktır.

4. Uluslararası Bir Satış Ekibi Kurun

Uluslararası bir satış ekibi oluşturmak bugünlerde ortaklıklar, ittifaklar ve doğrudan işe alımlar yoluyla sağlanabilir. Bunu sağlamak için sektörünüzdeki şirketlerin kapsamlı bir listesini oluşturun, web sitelerini ziyaret edin  ya da yönetici ekiplerine ulaşın. İstediğiniz ülke veya bölgedeki kişileri bulmak ve soru sormak için LinkedIn ve diğer profesyonel sosyal ağlarda arama yapın. Sektörünüz ve ülkenizde Google araması yaparak dernekleri ve kişileri bulun.

5. İnternet Üzerinden Satış Yapın

Web siteniz başka bir uluslararası satış kanalı olabilir. Sadece uluslararası müşterilerin web sitenizi bulmasına ve yerel müşterilerinizin yaptığı gibi alışveriş yapmasına izin verebilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için vergiler ve yabancı gümrük yasaları hakkında bilgi edinmeniz gerekir.

Yurt Dışına Satış Yaparken Hangi Taşımacılık Türünü Seçmeliyim?

Gönderilerinizi bir yerden diğerine nasıl taşıyacağınızı belirlerken değerlendirilecek birçok faktör vardır. Bunların bazıları, ihracat yaptığınız ülkelerin coğrafi olarak nerede bulunduğuna bağlı olabilir ve işletmeniz için hangi ulaşım yönteminin en ekonomik olduğunu düşünmek her zaman önemlidir.

Tipik olarak, karayolu ile nakliye seçeneği olmadığında, deniz yoluyla gönderimin hava yoluna oranla daha ucuz olduğu bir gerçektir. Fakat bu her durumda geçerli değildir. Bir gönderi küçüldükçe, fiyatlar arasında artışlar olur, bu da hava kargoyu deniz taşımacılığından daha ucuz hale getirebilir.

Ayrıca hız söz konusu olduğunda, hava kargonun genellikle denizden çok daha hızlı olduğu şüphesizdir. Bu faktör tek başına sizin için en uygun navlun yöntemini belirlerken büyük bir fark yaratabilir. Birçok deniz nakliyesinin varış noktasına ulaşması yaklaşık bir ay sürebilirken, hava nakliyesi genellikle sadece birkaç gün sürer. Hava kargo çoğu ithalat ve ihracat işi için daha hızlı daha iyidir.

Hava Kargo ile Toptan Ürün Gönderilebilir Mi?

Bazı toptan ürünlerin çok uzak lokasyonlara gitmesi gerekir. Toptan ürünlerinizin güvenli bir şekilde ve hızla teslim edilmesi için hava taşımacılığının devreye girdiği yer işte tam olarak burasıdır.

Hava kargo her ne kadar toptan ürün göndermek için uygun bir yöntem olsa da, daha sıkı kısıtlamaları vardır. Gönderileriniz hedefinize ulaştığında ekstra işlemler sizi bekler. Bu durum da, yeni başlayanlar için oldukça zorlu olabilir.

Tüm bu zorluklarla herhangi bir sorun yaşamadan güvenli bir şekilde nakliyat yapmak isterseniz, daha fazla bilgi edinmek veya uzman ekibimize danışmak için bugün TR Freight & Logistics ile iletişime geçin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *